Labradoodle

Wanneer heb je een originele Australische Labradoodle?
EEN POEDEL MET EEN LABRADOR FOKKEN = LABRADOODLE (F1) IS GEEN ORIGINELE AUSTRALISCHE LABRADOODLE met alle uitzonderlijke raskenmerken van de échte originele ALD. Wees u zich daar bewust van…. In een originele Australische Labradoodle zitten veel andere rashonden gefokt om een allergievriendelijke vacht (geen ruiperiode) en dienstbare, intelligente hond te creëren. De kruising tussen een poedel en labrador levert een wellicht een lieve hond, maar die hoogstwaarschijnlijk niet allergievriendelijk is en een ruiperiode kent.

ALFA-EUROPE is in 2009 opgericht om structuur en richtlijnen aan te bieden aan fokkers van de authentieke Australian Labradoodle, zoals bedoeld door de (co)founders (waaronder Beverly Manners uit Australië). Dit om het prachtige ras te behouden en zo de pup koper te verzekeren van een originele, op de juiste manier gefokte, allergie vriendelijke Australische Labradoodle. U herkent de ALFA-EUROPE fokker aan het logo op de website van de fokker en via de website van ALFA-EUROPE. Hier staan alle aangesloten fokkers genoemd.

Wij zijn trots om te mogen vermelden dat wij door ALFA-EUROPE zijn toegelaten om met onze uitzonderlijke hond (CEANA) te fokken en zo bij te dragen aan het behoud van een zeer bijzonder ras en deze zo gezond mogelijk te houden.

Lees meer over de Australische Labradoodle op de officiële website van de Australian Labradoodle Founders Alliance – Europa (ALFA-Europe).

U kunt ook meer lezen op de website van de Independent European Australian Labradoodle Breeders (IEALB).