Wie zijn Wij?

Wij zijn Paul en Myranda en woonachtig in Noord Holland.
Doordat onze zoon (met autisme) erg bang was voor honden wilde we hem met een eigen hond trainen. Trainen zodat de angst hopelijk om zou slaan naar liefde en vriendschap.

Doordat Myranda allergisch is voor honden zijn we op zoek gegaan naar de Australische Labradoodle. Deze staan immers bekend om hun allergie-vriendelijke vacht. Ze kennen geen ruiperiode. Doordat in 2009 nog niet zoveel Australische Labradoodles in Nederland beschikbaar waren hebben wij gekozen om Pebbles uit Amerika te laten overkomen. Voordat we tot die beslissing over gingen hebben we Myranda haar allergie mogen testen op pups. Testen op pups – van de fokker uit Amerika – die al in Nederland waren bij hun familie.

Na de eerste testen bleef de allergische reactie uit. Wat is dit? Kan dat wel? Bij andere honden had Myranda direct last of in ieder geval als we in de auto zaten op weg naar huis. Nu niet één reactie. Toeval? Nou bij ons niet. Het betekent niet dat iedereen met een allergie geen reactie krijgt. Als je een Australische Labradoodle wenst i.v.m. je allergie, test het zorgvuldig en veelvuldig bij de fokker waar je graag je pup vandaan wilt hebben .
Maar goed; je begrijpt het misschien al; wij waren om! We hebben 3x allergietesten uitgevoerd en geen enkele allergische reactie gehad. Pebbles hebben we met veel liefde opgehaald bij Schiphol.

Na een jaar bleek dat Pebbles haar heup had gebroken. Marcel Reijers van DAP Dordrecht heeft Pebbles een titanium heup aangemeten. Na forensisch onderzoek bleek dat haar heupkop geen zuurstof kreeg, omdat de bloedtoevoer stagneerde. Een aandoening die normaliter bij kleine honden voorkomt. Ze hadden het nog nooit bij een groot formaat hond gezien. We werden gewaarschuwd door Marcel Reijers; de andere kant zal ook afbreken! En ja, dat gebeurde binnen 3 weken na de 1e operatie. Ook voor haar andere heup is Pebbles geopereerd. Pebbles leeft sindsdien alsof ze niets heeft gemankeerd. Ze springt, rent en geeft high-fives als een jonge hond. Alle credits voor Marcel Reijers en dr. Brink van DAP Drechtstreek.

Je wilt toch niet als koper dat jouw hond dit nare letsel overkomt? Een zware, kostbare operatie. Wat als je geen andere keuze had dan je hond in te moeten laten slapen? Wat een verdriet. Helemaal als je hond ook een extra functie heeft (angsten overwinnen bij je kind bijvoorbeeld).

Om te waarschuwen over deze aandoening bij grotere honden – en met name de Australische Labradoodles – heeft Myranda contact gezocht met andere fokkers. Door deze actie is Myranda in contact gekomen met Angela en Pako Verkoelen van Cymbrogi-Labradoodles. Doordat de gezondheid van Pebbles fragiel was, waren we een tweede Australische Labradoodle aan het overwegen.

Op 2e kerstdag 2010 is Ceana geboren en niet lang daarna door Angela en Pako in de armen van onze dochter gelegd. Na lang nadenken en overleg met Angela en Pako hebben we besloten om af en toe een nestje pups te krijgen met Ceana. Ze heeft inmiddels 3 nestjes gehad. Uit een nestje (2014) hebben we Yoni geselecteerd. Yoni is ook goedgekeurd om pups te krijgen.
Wij kunnen niet meer zonder onze lieve harige, eigenwijze en slimme vrienden!

En onze zoon; Ja…de angst is omgeslagen naar liefde en vriendschap.