Pebbles

Volledige naam:
Hudson Pebbles

Geboortedatum:

-

Geslacht:
Teef

In de zomer van 2009 kregen wij Hudson Pebbles in onze armen nabij vliegveld Schiphol. Pebbles hebben wij over laten komen vanuit de USA. Wij zochten een rustige hond voor onze kinderen, Bryan onze oudste zoon was erg bang van honden en durfde daardoor bijna niet over straat of naar het strand. Doordat onze zoon autisme heeft werd dit nog moeilijker gemaakt; helemaal om contact te maken met anderen. Voordat we Pebbles in huis kregen hebben wij een hondentrainster gevraagd Bryan en zijn zus Amy hierin te begeleiden zodat beide kinderen bewust werden gemaakt hoe om te gaan met ons nieuwe gezinslid Pebbles. Toen Pebbles kwam wisten beiden, door middel van foto’s en plaatjes, het gedrag van een hond te plaatsen en hoe hierop te reageren. Ook spelletjes werden geoefend. Dat gebeurde ook na de komst van Pebbles. Een jaar heeft de training geduurd. Met super veel succes; Bryan is totaal niet meer bang voor honden en heeft een maatje in zijn puberteits-periode en heeft een ontwikkeling doorgemaakt waarvan wij als ouders alleen maar konden dromen. Bryan praat met anderen op straat over honden en heeft een super vriendin aan Pebbles. Ook de structuur biedt uitkomst. Elke dag moet de hond worden uitgelaten; Bryan doet dit trouw elke ochtend. Dit is ook de reden dat Pebbles al veel heeft gezien van Europa;  Venetië, Florence, Pisa, gebieden in Frankrijk waaronder de Dordogne (zelfs meevaren in onze kano).

Totdat in Frankrijk, tijdens onze vakantie, Pebbles ziek werd. Daar (in Frankrijk) naar een dierenarts, contact met de dierenarts in Nederland (Schagen). Besloten werd de vakantie door te zetten met aanpassingen en pijnstillers. Later bleek dat de diagnose een stuk ingrijpender was dat we hadden kunnen vermoeden. Na onderzoek in Nederland bleek Pebbles een nieuwe heup nodig te hebben. De bloedtoevoer was gestagneerd in het bovenste deel van haar bovenbeen naar haar heupkop toe. Daardoor verweekte haar bot in haar heupkop. Triest; een hond van 1,5 jaar oud. Een operatie bood uitkomst. Pebbles werd september 2010 in DAP Dordrecht geopereerd door 2 specialisten. De operatie slaagde en het stuk bot werd opgestuurd voor forensisch onderzoek. Hieruit bleek dat deze aandoening vooral voorkomt bij kleine hondenrassen; vervelender was het feit dat ook haar andere heup vervangen moest worden. Voordat wij deze uitslag kregen, had Pebbles opnieuw een breuk opgelopen.  Opnieuw bood DAP Dordrecht haar expertise aan en binnen week kon Pebbles geopereerd worden; oktober 2010. Ook deze operatie slaagde en Pebbles is momenteel een hond die net zo hard rent en springt als een hond zonder prothesen. Veel dank aan dr. M. Reijers en dr. Van den Brink van DAP DORDRECHT. Ook dank aan dr. P. Hendriks en I. van der Heijden en medewerkers van Dierenkliniek Zuiderkaag te Schagen voor de lieve en professionele nazorg besteedt aan Pebbles.

Helaas hebben wij, nadat wij de fokker van Hudson Pebbles op de hoogte hadden gebracht middels email en x-rayfoto’s  van haar heupprobleem, niets meer van hem vernomen.

Helaas is het niet wenselijk en mogelijk om te fokken met Pebbles. Dat zult u begrijpen.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.