Ceana

Volledige naam:
Cymbrogi’s Devony Ceana


Geboortedatum:

26 december 2010

Geslacht:
Teef

MEDIUM 50 cm

KLEUR: CHOCOLATE

VACHT: fleece/krul (met infusion of the Irisch soft coated wheaten dat maakt het makkelijker te verzorgen)

Ceana is goedgekeurd door ALFA-EUROPE in 2012

Door het positieve effect van Pebbles op onze kinderen werden wij met de vraag geconfronteerd:” Wat zal er gebeuren als Pebbles er niet meer is”? Deze vraag lag voor de hand door de grote zorgen die we hadden toen (tot twee maal toe) een nieuw heupgewricht geplaatst moest worden bij Pebbles. Wij besloten op zoek te gaan naar een tweede AL maar dit keer bij een Nederlandse fokker. Na veel
surfen kwamen we terecht op de website van ALFA-Europe en zo ook bij
Cymbrogi-Labradoodles. Tijdens een lang telefoongesprek over Pebbles en een eventuele nieuwe pup spraken we over de klasgenootjes van onze kinderen die ook een lieve hond zouden willen hebben. Onze ervaring met Pebbles schrikt veel ouders helaas af. Angela vroeg of het misschien een idee was om te gaan fokken. De behoefte aan goede therapie-honden is erg groot en Angela en Pako (Cymbrogi-Labradoodles) hebben maximaal twee nestjes per jaar. Al snel volgde een bezoek, twee dagen lang hebben we gepraat over honden, je visie op fokken en ALFA-Europe.
Uiteraard hebben we kennis gemaakt met de vader en moeder van onze toekomstige
pup en de andere honden uit het roedel. Op 26 december 2010 kwam
Ceana ter wereld en in februari 2011 gingen wij met onze kinderen op bezoek. Bryan en Amy wisten niets van ons plan: ’een tweede hond’. Toen Angela Ceana bij Amy in de armen legde, met de mededeling dat dit haar hondje werd waar ze voor mocht gaan zorgen, kon Amy ons alleen maar met grote ogen aankijken.

Pebbles en Ceana kunnen het heel goed met elkaar vinden en missen elkaar als ze niet samen zijn. We zijn er van overtuigd dat Pebbles een belangrijk rol zal gaan spelen als de pupjes van Ceana op een leeftijd komen waarop ze in contact moeten komen met andere honden.

Het was een spannend moment, voor ons, toen de röntgen foto’s gemaakt werden van Ceana haar heupen en ellebogen. We waren natuurlijk dat eerste jaar, net als bij Pebbles, erg voorzichtig geweest. Alles was in orde en onze droom om te gaan fokken komt steeds dichterbij. Inmiddels heeft Ceana
alle door ALFA-Europe voorgeschreven gezondheidskeuringen achter de rug en
staat ze geregistreerd. In september-oktober 2012 wordt ze gedekt. We wachten met spanning af. Als u in aanmerking wilt komen voor een plaats op de wachtlijst dan kunt u contact met ons opnemen.
Ceana is gedekt met Cee-Jay van Cymbrogi-Labradoodles in begin november 2012.
Op 12 januari 2013 heeft Ceana haar 1e nest geworpen. Ceana is de trotse moeder geworden van 2 reutjes en 1 teef. Alles gaat gelukkig goed met haar en de pups.

Na een telefonisch gesprek kunnen we dan eventueel een afspraak maken voor een nadere kennismaking.

Om een definitieve plaats op onze wachtlijst te
krijgen is altijd een bezoek nodig.

Ceana is en blijft onze gezinshond; ook als ze geen pupjes meer krijgt.

Klik op de onderstaande foto’s om ze te vergroten.